امروزه استانداردهای یادگیری در سطح جهانی ارتقاء یافته و جوامع برای دستیابی به موفقیت،  به کسب دانش و مهارت‌های جدید در عرصه ­های مختلف نیازمند هستند. در چنین شرایطی معلمان باید بتوانند همسو با تحولات علمی و متناسب با نیازهای جامعه علاوه بر توانایی دانشی، توانمندی روشی خود را ارتقاء داده و موقعیت های یادگیری متنوعی را برای کسب عادات و مهارت­ تجربه نمایند. پژوهش و توسعه حرفه ای معلمان نقشی بی بدیل و اساسی در فرآیند آموزش دارد. پژوهش های فراوانی اهمیت این دانش در تربیت معلمانی کارآزموده و به دنبال آن دانش آموزانی توانمند را به وضوح نشان داده اند. به همین منظور این همایش با محوریت اشتراک گذاری و ارتقای تجربیات آموزش در دروس و مقاطع مختلف تحصیلی در اولویت برنامه­ های دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی قرار گرفته است.